Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog

de biancas76 in Dulciuri, 8 Aug 2010 | 6688 vizualizari

 

Azi am un an de blog!!!!
Si pentru ca am sarbatorit in familie UN AN DE BLOG :) m-am gandit sa ne omenim cum e traditia prin Ardeal si cu ceva prajitura ca doar azi e duminica.... nu?
Imi place sa fac prajituri doar ca fac rar din cauza ca....... se depune cam mult :)
Pentru azi am facut o negresa ciocolatoasa cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri cacao
  • 1 ciocolata cu menta
  • 400 g iaurt (sana)
  • un praf de copt
  • putina sare
Optional
  • inghetata
  • coaja de lime
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog:

Am folosit o tava dreptunghiulara de 30 X 40 cm pe care am pus hartie de copt si am curatat caisele de samburi si le-am pus cu partea care a fost samburele in jos la o distanta de 1 cm( in reteta originala scria ca tava se tapeteaza cu unt si zahar brun)

Aluatul l-am pregatit astfel:
Am pus intr-un bol de mixer cele 6 galbenuse impreuna cu zaharul si le-am mixat bine, dupa care am adaugat untul moale.

Am adaugat apoi treptat  restul ingredientelor ( iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa). Separat am batut albusele cu putina sare iar in final am amestecat ambele compozitii.

Ciocolata de menta am topit-o si am adaugat-o compozitiei de mai sus.

Am turnat compozitia peste caise si am dat la cuptor pentru 40 minute, avand grija sa fie facuta (testul scoabitoarei) si sa nu fie prea uscata.


Am lasat-o in tava pana cand s-a racit dupa care am intors-o pe alta tava si am portionat-o astfel incat bucata de caisa sa fie exact in centru.

Este o prajitura foarte gustoasa si ciocolatoasa.
Reteta mai spunea ca se poate servi cu ingheteta si coaja de lime si m-am conformat.
Va servesc si pe voi virtual cu o bucatica:))

Merita sa incercati aceasta prajitura pana mai sunt caise.
Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Adinuta 1

09.08.2010, 23:01

felicitari pentru realizare! la cat mai multe retete!

grasu64 1

11.08.2010, 23:57

La Multi Ani !

Sidy 1

12.08.2010, 06:50

Felicitari Bia ! Cat mai lunga sa fie viata blogului tau Ciocolatoasa ta e delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata alba si neagra